В днешния брой на вестник “24 часа” е публикувана статия, озаглавена “Палят катафалки на поп, той вини кмета”. В нея се разказва за криминалните атаките срещу отец Алекси Александров и за конфликта му с кмета на Ботевград Георги Георгиев. Свещеникът е категоричен, че наркотиците намерени, в катафалката на сина му, са подхвърлени от конкурентна траурна агенция. Отец Алекси открито обвинява конкуренцията и за умишлените палежи на катафалките на фирма “Покой”, която е собственост на сина му Дамян.

Пред “24 часа” местният свещеник твърди, че проблемите му започнали, след като се противопоставил на кметската забрана за извършване на траурни ритуали в новата църква “Успение на пресвета Богородица” в Ботевград. 

“Първо се опита да изгони агенцията на сина ми от болницата. Той държеше там една стая. Мотивът официално беше, че ще прави търг. Явихме се на търга и понеже нямаше други кандидати, го спечелихме за рекордната за Ботевград сума от 400 евро на квадратен метър”, обяснава отец Алекси. На въпроса: “Откъде намерихте парите?”, той отговаря: “Тръгнахме да търсим заеми, защото кметът ни даде срок от 10 дни да платим. Коя банка дава заем за 10 дни? Парите ми ги даде един приятел назаем. Обаче това не е всичко. Кметът разбра, че живея в общинско жилище, и получих заповед да се изнасям. С мотива, че имам готово жилище. А то бе в строеж още. Консултирах се с адвокат и му заведох дело. Осъдил съм го на три инстанции за неправомерна заповед. При делата идваха комисии и проверяваха жилищата. Като видя, че не може да ме изгони от жилището, започнаха удари под кръста. Подхвърлиха ми наркотици, запалиха ми колите.”.

Изданието е потърсило мнението на Георги Георгиев по повод отправените обвинения.
“Тези приказки са толкова несъстоятелни и глупави, че просто от тях ме избива на смях. Какво общо има кметът на Ботевград с това, че синът на отец Алекси се занимава с дрога? Или пък, че две погребални фирми си имат някаква конкуренция. Този човек нито го срещам, нито се интересувам какво прави. Тези обвинения са абсурдни. Все едно сега за Вас, когото не познавам, да кажа, че имате нещо общо с Ботевград, и то с негативно отношение. Това са приказки на един психясал поп”, заявава кметът на Ботевград в част от интервюто, което е дал за “24 часа”. Той подчертава пред ежедневника, че решението за забрана на траурните ритуали в новата църква е на общинския съвет и е съгласувано с владиката.