Днес министър Цветан Цветанов е провел разговор с ръководителя на българските пожарникари в Русия  гл. инспектор Валентин Ангелов. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Министърът се е осведомил за здравословното състояние на огнеборците, за осигурените им битови условия, както и за изпълнението на поставените им там задачи.
Пожарникарите ни продължават да се борят с огнената стихия край градовете Ногинск и Ликино-Дулево. В момента са разделени на три основни групи. Първата - под прякото ръководство на гл. инспектор Валентин Ангелов, участва в ликвидирането на пожар в иглолистна гора и торф. Огънят е ограничен на периметър от 5 км с просека, която се охранява съвместно с руски пожарни екипи. Втората група от 17 пожарникари, под ръководството на инспектор Тихомир Нинов, участва в ликвидирането на горски пожар край с. Воскресенское. За целта са изградени 5 гасителни линии. Сформирани са групи, които с цистерни вода обхождат района и доизгасяват отделни огнища. Третата, с ръководител гл. инспектор Кирил Кирилов, продължава да гаси горски низов пожар между гр. Ликино-Дулево и с. Язвище. Изградена е полоса от около 20 км, която се охранява съвместно с местни пожарникари.
Вчера посланикът ни в Руската федерация Н.Пр. Пламен Грозданов посети българските пожарникари и на място се запозна с условията, при които работят и живеят нашите доброволни екипи. Очаква се до края деня огнеборците ни да овладеят ситуацията в поверените им райони и да получат нови задачи от ръководството на кризисния щаб.

Снимки: МВР