В сряда след обяд разразилата се гръмотевична буря с пороен дъжд застига двамата говедари от с.Рибарица Мария Василева Ненчева и Марин Василев Недков в м.Кленьов ръд при Гьола.
Познавайки капризите на планината и правилата за поведение при гръмотевица, двамата застават в средата на поляната, без каквото и да е дърво около тях. Били са с чадъри да се предпазят от обилния дъжд. Вероятно чадърите или джиесема на Мария обаче са привлекли природното електричество върху тях.
Мобилният телефон е и помогнал на пострадалите. След като се е свестила от токовия удар, Мария се обажда на кметицата на селото и последната събира предимно млади хора и са се отзовали на местопроизшествието. Така са помогнали на пострадалите и са събрали разпръсналия се добитък.
До поляната не е могло да се отиде с никаква кола, освен това пострадалите са могли да се предвижват бавно с чужда помощ и така са се добрали до селото. След това са откарани в болницата.
Извадили са голям късмет! На Мария е обгоряла част от дрехата отстрани на гърдите, а на Марин е разкъсан единия крачол на панталона и торбата му. Останалото е шок от преживяното.
След няколкодневния престой на Мария в болницата, от събота и двамата са си у дома. Освен известното затруднение с говора при Мария, по-сериозни последици няма и за двамата.