Десетки роднини на пострадали при катастрофа роми се събраха пред Спешния център на варненската болница "Света Анна", за да изразят недоволството си от медиците. От агресивното поведение на роднините е счупен параван, който разделя входа за линейки от входа за граждани, съобщи за Дарик д-р Велислав Добрев от спешното отделение. Заради яростта на варненските роми се наложило засилено полицейско присъствие.

12-годишният Митко загина в катастрофа, станала около 23 часа в понеделник на ул. "Девня" край старата жп гара. В катастрофиралия автомобил са пътували общо шестима човека. Останалите петима, сред които и 5-годишно дете, са с различни наранявания. Настанени са за лечение в болницата без опасност за живота, уточни д-р Добрев.

Пострадалите са били транспортирани до болничното заведение със собствен транспорт, установил пристигналият на място медицински екип, разкри пред Дарик д-р Антоанета Касабова от "Бърза помощ".

Варненци от ромски произход не за първи път опитват да линчуват лекарите от Спешния център. В началото на април 2008 г. около 40 роми се събраха пред болница "Света Анна", за да протестират заради смъртта на техен близък. Според тях дежурният лекар в Спешния център е отказал помощ на 37-годишния Васил Атанасов, който е починал по-късно от инфаркт.

През февруари миналата година роми нокаутираха лекар от "Бърза помощ" при визита в ромската махала. Според пациентите линейката се забавила. Дежурният медик бе пребит и получи сътресение на мозъка.

"Ромите винаги са агресивни, тях винаги най-много ги боли". Така д-р Добрев коментира зачестилите агресивни действия срещу негови колеги от страна на хора от малцинствената група.