Бившата спайска Виктория Бекъм, съпруга на футболиста Дейвид Бекъм, си купи по Коледа прасенце за домашен любимец, но през изминалите месеци успя да установи, че то се превръща в огромно и тлъсто животно, пише БТА, позовавайки се на в. "Кориере дела сера".

Виктория инвестирала в покупката на домашния любимец четири хиляди долара. Тя го закупила от фирмата "Малката ферма за свине", която обещавала, че нейните животинки нямало да превишат 40 сантиметра и могат да бъдат гушкани от техните собственици по всяко време.

За ужас на госпожа Бекъм обещанията на фирмата не се сбъднали и декоративното прасенце станало истинска свиня за заколение. Британски експерти казват, че няма прасе, което да расте само до 30-40-те сантиметра, обещани от фирмата "Малката ферма за свине".

От компанията признаха, че са получили оплаквания от клиенти за прекомерно пораснали декоративни прасенца. Фирмата твърди, че става дума за объркване, а не за лъгане на клиентите и че прасенцата били от погрешно доставена партида от прасета от вид за угояване, а не за отглеждане в домашни условия.