Съпругата на един от арестуваните в операция "Леярите" е задържана при опит да изтегли 500 000 лева, съобщи за Дарик директорът на пловдивската полиция старши комисар Тодор Чонов.

Жената на задържания Иван Говедарски е била арестувана в Пловдив, докато се опитвала да изтегли сумата.

Изяснява се произходът на парите, както и дали те са придобити от престъпната дейност на групата, обясни старши комисар Чонов. Сезирана е и Комисията "Кушлев" за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност.

Говедарски и още трима души бяха арестувани на 18 август в град Раковски при специализирана полицейска операция "Леярите" срещу незаконно претопяване на ценни метали и незаконна търговия с благородни метали.

При операцията бе разкрита нелегална леярна в хале в стопански двор в Раковски, където незаконно са били претопявани ценни метали и бяха извършени претърсвания на адреси в Пловдив, Раковски и село Дълго поле.

На 20 август Пловдивският окръжен съд остави в ареста трима от арестуваните - Радослав Балджийски, сочен за организатор на групата и декларирал близо 369 килограма сребро за износ за Турция, Иван Говедарски, бижутер, който се заминавал с леярната в Раковски и е имал магазини за производство и продажба на бижута, и Йосиф Зайков, който е бил пазач в леярната в Раковски.