Днес в Скравена бе открит клуб „ЗДРАВЕЙ”, в който засега членуват 15  момичета и момчета на възраст от 14 до 19 години.  Клубът е част от проекта „Младежко здраве без риск”, който бе спечелен от читалището в селото и се финансира от Фондация „.Работилница за граждански инициативи”. Стойността на проекта е 2779 лева, а целта е младежите да се включат в информационни  АНТИСПИН и АНТИДРОГА кампании.
„Продължителността на проекта е седем месеца. Първият етап бе откриването на клуб „ЗДРАВЕй”, мястото, където младежите могат да се събират, да обсъждат и  осъществяват идеите си”- разказва Цанка Йорданова, секретар на читалище „19 февруари”, която е и ръководител на проекта.
Помещението засега е оборудвано  с фитнес уред, на който младежите да спортуват. При осигуряване на допълнително финансиране и разширяване на проекта, клубът ще бъде оборудван и с друга техника.
През септември предстои самите младежи да изработят диплянки и други материали със антиспин и антидрога съдържание, които да раздадат на съучениците си в училищата, в които учат. Самите участници в проекта ще решат каква информация да публикуват в дипляните и листовките.
Идеята на младежите е да създадат своя група във Фейсбук и сами да изработят видеоклип с послание към своите връстници.
„Ценното на проекта е, че самите младежи ще влязат в ролята на обучители на връстниците си – сподели Цанка Йорданова и допълни, че наред с това са предвидени и срещи със с лекари  и други специалисти, които да говорят по теми, интересуващи младите хора. Като част от  проекта са предвидени  и индивидуални консултации на младежите с лекар. Целта е младите хора да зададат въпроси за здравето си, които се притесняват да споделят с други хора” – обясни Ц. Йорданова.