Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщиха от Съюза на българските автомобилисти. Пътните настилки в по-голямата част на страната са заснежени, а по високите места има и заледени пътни участъци, които се почистват и опесъчават.

Поради мъгла е намалена видимостта до 50м. в районите на Малко Търново; до 100 м - в района на Сандански и до 150 м в района на Севлиево, Чирпан и Пловдив. Затворени са проходите Троян - Кърнаре; Твърдица - Елена; Етрополе - Златица и Върбишки.

Затворени са пътищата Огняново - Исперихово; Етрополе - Тетевен между Ямна и Черни Вит; Чибаовци - Свидня; Царски извор - Горски горен Тръмбеш; Летница - Горско Сливово.

Затворен за товарни автомобили е пътят Вехтово - Друмево. Затворен е пътят Пловдив-Раковски, обходният маршрут е магистрала Тракия-Белозем-Раковски. Всички автомобили трябва да са с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета през прохода Петрохан.

Товарните автомобили трябва да са с вериги, без рамаркета и полуремаркета по пътя Велинград - Юндола, Велинград - Сърница, Ракитово - Цигов Чарк, Пещера - Доспат и Батак - Доспат.

Товарните автомобили трябва да са без ремаркета и полуремаркета през прохода Превала и по пътя Славен - Стара река и Сливен - Ичера - задължително вериги. Опасност от падащи камъни има по пътя София - Самоков, Искърското и Кресненско дефилета и прохода на Републиката.