Разбиха колата на директора на Националната ветеринарно-медицинска служба д-р Йордан Войнов, съобщиха от министерство на земеделието.

Инцидентът е станал около 21.30 ч. в понеделник вечерта.

    Войнов:
    По никакъв начин разбиването на колата не би ме пречупило, за да свършим своята работа.

Шефът на НВМС е бил в заведение на булевард "Тодор Каблешков". Той е паркирал колата си срещу заведението, забравил си чантата и когато отново отишъл до колата, видял, че тя е с разбити стъкла.  От колата не е откраднато нищо.

Една от версиите за инцидента е тази, че колата е разбита, за да бъде сплашен Йордан Войнов.

По никакъв начин разбиването на колата не би ме пречупило, за да свършим своята работа, заяви по-късно директорът на НВМС.

"Ако някой го е направил с тази цел, е сгрешил", категоричен бе Йордан Войнов, цитиран от БНР.

Той обясни, че стъклото на задната врата е било разбито, но очевидно целта не е била грабеж, защото чантата с документите и всички останали вещи са били на мястото си. „Явно има някакво послание в това нещо", допълни Войнов.

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов беше на мястото на инцидента. За случилото се са били информирани и вътрешният министър Цветан Цветанов, както и министър-председателят Бойко Борисов.

По-късно през деня стана ясно, че Цветан Цветанов е разпоредил проверка по случая с автомобила на директора на Националната ветеринарно-медицинска служба. Вътрешният министър, който беше на посещение в град Съединение, подчерта, че са предприети абсолютно всички действия, които да предотвратят евентуална заплаха срещу  Войнов, ако се установи, че има такава.

"Случилото се с д-р Войнов ни мотивира още повече в работата ни срещу тези, които нарушават законите", коментира Цветанов.

Припомняме, от понеделник е в сила заповедта на директора на НВМС д-р Йордан Войнов  за спиране на вноса на изрезки от колбаси от разнородни партиди.

Целта е допусканите до пазара у нас изрезки да са само от една партида, така че ветеринарите власти да могат да проследяват техния произход, датите на производство и срока на годност.

След операция "Дупетата", проведена от ГДБОП и ДВСК на 25 август, беше наложена възбрана на 194 тона месни продукти.