Около час е продължило спасяването на работник, затрупан при извършването на изкопни дейности на голямото кръгово кръстовище между околовръстния път и "Кукленско шосе" в Пловдив.

Това съобщи инспектор Георги Кунев от служба „Пожарна безопасност и спасяване" към Областната дирекция на МВР в града, цитиран от БНР.

Сигналът за инцидента, при който 47-годишен мъж, работещ на обекта, е бил затрупан от земна маса, е подаден в 12.23 часа.

В спасителната операция са участвали 7 пожарникари с 2 пожарни автомобила.

Кунев обясни, че главата на пострадалия е била на открито и е можел да диша. След изваждането му от изкопа е откаран в болнично заведение.

Според първоначалните данни няма опасност за живота му, но дали има счупвания или само леки натъртвания, ще бъде установено от медицинските лица.

От Инспекцията по труда в Пловдив съобщиха, че е започнало разследванена   причините за зачестилите трудови злополуки с работници на строителни обекти.

Припомняме, по-рано бе съобщено за работник, който загина, след като падна от строително скеле в новострояща се сграда, намираща се на бул."Шести септември" в града.

57-годшният мъж е паднал от строителното скеле от около 6 метра височина и е загинал на място.