КАТ започва засилен контрол по пътищата в столицата заради увеличения трафик и настъпващата есен. По 100 акта на ден пишат в КАТ-София на заснети от камери нарушители на пътя съобщи пред Дарик комисар Ваньо Стоевски, началник на столичния КАТ. Само за изминалите два дни на територията на София са станали над 150 катастрофи.

Комисар Стоевски твърди, че камерите оказват превантивен ефект върху водачите и там, където ги има,  хората шофират разумно. „Като се монтираха тези камери-радари имаше много повече нарушения. Впоследствие вече, като знаят, че ги има, изведнъж бройката спадна. Те имат превантивно действие върху водачите на превозни средства", обясни той.

По 100 акта на ден съставят в КАТ-София на водачи, които са заснети от камерите по улиците на града. „В началото бяха по 10-20, сега съставяме по около 100", изтъкна още Стоевски.

От следващата седмица стартира системата, която позволява на хората да запазят по интернет дата и час за получаване на шофьорски книжки, съобщи още комисар Ваньо Стоевски. По думите му голяма част от столичните шофьори ще се възползват активно от тази услуга.