Скейтъри, хип-хоп танцьори и графити-артисти ще завладеят пространството пред The Mall на 9 септември. Градската графити революция се организира от марката за компютърни аксесоари Canyon като нестандартно представяне на първата лимитирана серия графити-продукти.

Canyon Graffiti Fest започва в 14 ч., а основната част от програмата ще се вихри между 16:30 и 20:30 ч.

Посетителите ще видят някои от най-известните имена на българската urban-сцена. На място графити-артистите Mr.AO и GOAT ще покажат как се рисуват графити, а след въведението всеки ще има възможност да провери наученото върху поставени пред The Mall пана и да види професионалистите в действие.

Междувременно, на построените рампи ще се изявяват запалените по скейт и BMX. Най-добрият български скейтър за 2007 година Лозьо Димитров ще направи демонстрация пред публиката, а желаещите ще могат да покажат своите възможности.

На сцената ще се разиграе Hip-Hop Battle с жури GOOSH , Red One и Maragrit, в който може да се запишат всички желаещи. Наградата в оспорваното състезание ще бъде спонсорство от Canyon. Цял ден пред мола ще звучи музика, благодарение на DJ Bugs, а Red One ще се включи с beat box серии.

„С Canyon Graffiti Fest искаме да покажем, че марката ни е насочена към младите не само на думи, но и на дела. Мисля, че всеки, който харесва модерното градско изкуство и спортове, ще намери нещо интересно.", обясни Любомир Бабуров, Продуктов мениджър на Canyon за България.

„Графити-серията е нещо ново за Canyon, затова и искаме да отпразнуваме нейното идване в България по достатъчно вдъхновяващ и интересен начин."

Лимитираната графити-линия на Canyon включва мишки, слушалки, уебкамери, чанти и калъфи за лаптопи. За серията са използвани пет различни дизайна, специално избрани в международния Urban Art конкурс, който Canyon организира тази пролет. Продуктите ще присъстват в магазините само през следващите 4 месеца, до края на годината.

Canyon Graffiti Fest е част от европейското роудшоу на марката, което обхваща 10 държави в Централна и Източна Европа. Екипът на Canyon тръгна от Холандия на 30 август и ще мине през Варшава, Прага, Будапеща, Любляна, Загреб, Сараево, Белград, София и Букурещ, като във всеки град ще се организират състезания и изложби на графити, партита с музика на живо и танцьори, състезания по скейтборд и още много др.