Десетки хиляди абонати в Пловдив и Асеновград, потребители на разпадналата се Цифрова кабелна компания „ДСС", останаха без интернет, въпреки че са платили вноските си за септември. Причината е недоразумения при вече бившите съдружници Иван Гологанов и Красимир Кирев. Преди два месеца компанията се раздели на две и в момента Красимир Кирев е управител на фирма „ТВ САТ КОМ", а Иван Гологанов на „АТВ САТ".

По проблема се работи и възможно най-скоро ще бъде решен, заяви за Дарик Иван Гологанов. Според него зад всичко стоят Красимир Кирев и Георги Македонски, също бивш съдружник в разпадналата се Цифрова кабелна компания.

Кирев е затворил офиса, който се намира на бул."Мария Луиза" в Пловдив и този на ул. „Александър Стамболийски" в Асеновград, превърнал ги е в „затвори с решетки" и никой от служителите няма достъп до тях, обясни Гологанов.

Тези офиси са собственост на Цифрова кабелна компания, а  Кирев ги е преотдал на фирма „Роял Гейм", каза още той. По думите му бившият съдружник и администратор в разпадналата се компания Георги Македонски, който е преминал към фирмата на Кирев, единствено може да управлява системата. Македонски е сменил всички пароли за достъп до интернет-мрежата и така регулира клиентите, за да преминат към компанията на Кирев, а на всички останали е спрян интернета, заяви още Иван Гологанов. Георги Македонски е човекът, който остави Пловдив и Асеновград без интернет, категоричен бе той. Според него на пловдивските абонати се предлага да платят месечната си такса за октомври към фирмата на Кирев и така ще имат интернет през септември.

Всичко казано от Иван Гологанов не отговаря на истината, категоричен бе Красимр Кирев. Вчера цял ден 4-то РУ се занимава с проблема в района на „Рилон център", където има трасета и Гологанов с неговите бандити са отрязали един от кабелите, обясни още Кирев. По думите му Гологанов е наел служители на „Алфа СОТ", които охраняват шахтата, където са отрязани кабелите и не допускат техници да отстранят повредата.

Тази нощ около 03.00 часа е разбит шкаф на ЕВН, който захранва офиса на бул. „Мария Луиза", съобщи още Кирев. Парадоксалното, е че строително разрешение за окабеляване е издадено на фирмата на Кирев, а акт 16 е издадено от общината на фирмата на Гологанов.

Директорът на пловдивската полиция старши комисар Тодор Чонов заяви, че са издадени протоколи на всички засегнати лица, както и на охранителите да не допускат с действията си закононарушения.

От Районна прокуратура съобщиха за Дарик, че са сезирани по случая с отрязаните кабели, образувана е преписка и е възложена проверка на полицията, която да установи има ли наличие на достатъчно данни за извършено престъпление.