Прототип на плазмен 3D телевизор с изумителния диагонал на екрана от 180 инча ще представи LG Electronics на започващото утре, 3 септември, технологичното изложение IFA в Берлин.

Корейската компания ще демонстрира и PX950N, който е първият сериен плазмен 3D телевизор на LG и първият в света с 3D THX сертификат за най-високо триизмерно кино качество на изображението на телевизионен екран.

За още по-наситено триизмерното изображение се грижи системата 600Hz Max Sub-field Driving с детайлно възпроизвеждане и при най-бързите екшън сцени. Благодарение на 3D панела, светлината се пречупва по-бързо за показване на по-ясна и чиста картина.

Освен това самостоятелно светещите пиксели на плазмения телевизор позволяват по-широк ъгъл на видимост. Така зрителите виждат цялостни ясни 3D изображения от всяко удобно за тях място или положение.

Функцията Multi Picture Format (MPF) дава възможност за директно включване към телевизора на 3D фотоапарати и камери.

PX950N осигурява непрекъсната интернет връзка през NetCast, DLNA сертификат и безжична AV връзка. С тези функции, зрителите имат достъп до все по-голям брой 3D филми и предавания, независимо дали те са онлайн или се съхраняват в дигиталните библиотеки на потребителите