Трима автокрадци са задържани от криминалисти на Девето РУП- София, съобщават от пресцентъра на МВР.

Триото е заловено след кратко преследване.

С постановление на прокуратурата групата остава в ареста за 72 часа.

Сигналът е получен около 17.15 ч. в полицията.

Трима мъже са се навъртали около паркинга на магазин от известна верига хипермакети, намираща се в столичния кв. „Люлин".  Те се предвижвали с лек автомобил "Форд Ескорд".

Криминалистите забелязали, че през това време тримата многократно оглеждали паркираните там автомобили, после отново се качвали в колата си.

След видимото суетене единият от тях се качил в зелен микробус "Мерцедес" и потеглил към изхода на паркинга, последван от форда с двамата му авери.

Спецполицаите потеглили след тях и на бул. "Обелско шосе", след като изпреварили микробуса, подали светлинен и звуков сигнал за спиране.

Водачът обаче само намалил скоростта, скочил в движение и побягнал, като оставил возилото без шофьор.

С риск да пострадат полицаите спрели служебния автомобил пред неуправлявания микробус, за да предотвратят неизбежни пътни инциденти на булеварда. През това време и пътниците във форда опитали да се „спасят", но след предприетото кратко преследване тримата били задържани.

Криминално проявените за кражби на коли В.Г. /32г./ с прякор Пален и А.В. /52г./, известен като Стареца, и техният съучастник В.М. /27г./, също регистриран за кражби, ще останат в полицейския арест за 24 часа.

След като материалите бяха докладвани в  прокуратурата, с постановление мярката за задържане е удължена на 72 часа, а работата по документирането му продължава.