Министърът на  вътрешните работи Цветан Цветанов съобщи подробности за задържането на Атанас Стоянов, който на 16 септември простреля смъртоносно предприемача Стефан Матрочийски.

Съпругата на издирвания се е обадила в полицията и е съобщила за местонахождението му. Той се е намирал в къща, в близост до семейния им дом.

Предприети са действия по обезпечаването на къщата и Стоянов  не е оказал съпротива нито при влизането на полицейските служители, нито при неговото задържане.

Според  Цветанов, съпругата не е знаела от самото начало къде е мъжът й, но впоследствие е разбрала.

„Не трябва да се говори за предаване, а за това, което всеки един гражданин трябва да направи." - коментира вътрешният  министър.

Той  добави, че задържането е от полза и за самия извършител,  който е намерен в много тежко психическо състояние. Закаран в болница, за да бъде прегледан и освидетелстван. Очаква се в зависимост от заключението на лекарите той да бъде преведен в ареста.

Вътрешният  министър добави, че Стоянов е бил асоциален и се е изолирал във вила над Костенец, където се е подвизавал  последните медец и половина - два.

Освен това органите на реда са имали информация, че е  претърпял операция и е бил с изкуствени стави.

Припомняме, Стоянов простреля Стефан Матрочийски през нощта срещу 16 септември, в района на с. Горна Василица (близо до Костенец). Млада жена, придружавала убития, беше отведена с джип, а по-късно - намерена в къщата на Стоянов.