На бляскава церемония снощи в Сердика Център София бяха представени автентични болиди от Формула 1. Шампионските коли на Михаел Шумахер и Деймън Хил, на легендарния Аертон Сена, на Хуан Пабло Монтоя, Фелипе Маса и други ще гостуват в търговския комплекс до 3 октомври.

Освен да се насладят на оригиналните експонати, посетителите на Сердика Център ще могат да изпробват пилотските си умения на два автосимулатора или да се състезават с радиоавтомобили на голямата Карера писта. Най-добрите „състезатели" ще получат и награди.

Сред гостите на официалния коктейл присъстваха представители на родния бизнес елит, български автомобилни състезатели и фенове. Специален гост беше Владимир Арабаджиев, който реализира много успешен сезон в GP2 сериите. Любо Ганев, Камен Воденичаров и Ники Кънчев също уважиха представянето на спортните автомобили, а за доброто настроение на публиката се погрижиха балет Дива и Нора.

Манекенката Диляна Попова цяла вечер позираше до уникалните спортни автомобили. Тя дори показа афинитет към един от тях - Sauber C29, с който швейцарският отбор се състезава през сезон 2010 във Формула 1.