Синът на известния руски актьор Петър Мамонов - Иван Мамонов е бил пребит и ограбен от български таксиметров шофьор край Обзор, информира burgasnews.com.

27-годишният оператор кацнал в 23.30 часа снощи на бургаското летище, но не пристигнал в Обзор при семейството си, разказа съпругата му Светлана. Близките му се обадили в полицията и на сутринта станало ясно, че Маманов е прибран от минаващи по пътя автомобили в безсъзнание.

Край него имало чантичка с паспорт и шофьорска книжка.

Светлана Мамонова разказа още, че в кръвта на Мамoнов е имало наркотични вещества, които, според нея, са му били инжектирани от шофьора на таксито, който го е ограбил.

През цялата нощ Мамонов е бил на системи. Имал синини, но без сериозни наранявания. "Въпреки това, той е много слаб и едва стои на краката си", разказала съпругата му.

Иван Мамонов твърди, че таксиметров шофьор, който е трябвало да го откара от летището до Обзор, му е откраднал около 1000 евро, скъпа камера за около 7 000 евро и лаптоп за около 5 000 евро.

Иван Мамонов в момента работи на снимачната площадка на филма "Царь", където баща му играе главната роля на Иван Грозни.