Две момиченца от Берковица и от Варна са съответно последното бебе на 2007-ма и първото – на новата 2008 година, съобщи д-р Антония Григорова от сп. „Девет месеца”. Кампанията за записване на бебетата, които ще бъдат орисани от еврокомисаря Меглена Кунева и министъра на културата Стефан Данаилов, продължава до полунощ. Ето какво още каза д-р Григорова:

Засега имаме сведения за последно раждане в 23,30 ч в окръжната болница на Варна „Света Анна”. 23-годишната Ивелина Колева е родила в 23,30 момиче, то тежи 3,100 кг и е дълго 47 см. Засега това е последното бебе за годината. А първата засега бебе е родена 21 минути след настъпването на новата година в Берковица, пак е момиче. Майката е 15-годишната Диана Илиева.

Трябва да припомня, че телефоните, на които събираме информация, са отворени до 24 часа тази нощ, така че има много време и нещата може да се променят.

Има ли някаква поличба за това, ако се родият все момичета на Нова година?

Има такава поличба – че когато се раждат много момчета не е на добре, а когато се раждат много момичета е на благополучие и берекет. Дотук момичетата доминират.

Сред бебетата, които претендират за приза „Бебе на 2008 г.” е и новороденото момиченце на 21-годишна гвинейка. Айша Диало е съпруга на българин от Карлово и лично тя е подала сигнала на телефоните на кампанията