Двама рецидивисти, извършили серия домови кражби, са задържани при специализирана операция на криминалисти от СДВР, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Акцията е проведена след получен сигнал за мъж, който обирал къщи в покрайнините на София. Много взломни кражби, идентични по извършване, били регистрирани в селата Мърчаево, Бистрица и кв. „Симеоново".

Това насочило разследващите към следите на обявения за общодържавно издирване Д.И. на 33 г., избягал преди месец от затвора в гр. Враца, където излежавал присъда за кражба.

Около 10.30 часа вчера в района на с. Бистрица той бил засечен заедно с иранския гражданин С.С. на 43 г., който също има полицейски регистрации за кражби. Преди години е излежавал присъда в Централния софийски затвор за въоръжен грабеж.

Двамата носели две големи раници и сак, в които имало различни скъпи вещи, откраднати малко по-рано от къщи в кв. „Симеоново" и с. Бистрица.

Двамата задържани признали за 6 кражби от жилища в околните села и квартали. Посочили и заложната къща, в която продавали откраднатото: лаптопи, бижута, маркови парфюми и дрехи.

Д.И. дори завел криминалистите до място в края на село Бистрица, където скрили със иранеца откраднат телевизор.

Работата по установяване и на други извършени от тях престъпления на територията на столицата продължава.