Както вече ви информирахме, в края на миналата седмица възрастно семейство от Ботевград стана жертва на телефонна измама. Хората изпратили 600 лева по куриер, за да бъде опериран крака на внучката им. По същото време изпитаната схема „пари за лечение на пострадал роднина” бе приложена успешно и на още едно семейство от Ботевград. То също се подчинило на указанието, дадено по телефона, да придвижи парите по куриер, който ще му бъде изпратен. Този път поисканата сума била по-голяма – 1 500 лева.   
По време на разследването полицаите установили, че куриерът, който взел парите от двете семейства, е таксиметрова шофьорка от Скравена. Жената разказала пред органите на реда, че й телефонирал мъж, който казал, че е от София и е ползвал услугите на таксито. Той я помолил да вземе парите от двата адреса, като обяснил, че те са капаро за алуминиева дограма. Мъжът обещал, че ще й плати за услугата и определил място на срещата. То било извън Ботевград. Полицаите заедно с водачката на таксито отишли в уречения час, но въпросният мъж не се появил.
Жената е предала парите на органите на реда, а те ще ги върнат на собствениците им. На този етап полицията не разполага с доказателства, които уличават таксиметровата водачка в извършване на престъплението или съучастие в него.