Започнаха срещите на инж. Богомил Георгиев с хората по селата
Започнаха вече срещите с жителите на селата, инициирани от кмета на общината инж.Богомил Георгиев. Първите две   бяха проведени в сряда – от 13:00 часа в с. Бойковец и от 18:00 часа в с. Рибарица.
В срещите участва,  екип от специалисти, началник-отдели и директори на дирекции, главният счетоводител на Общината. Присъстваха и представители на Държавното лесничейство, ВиК,  ЧЕЗ-електроразпределение, на РПУ, Дирекция „Социално подпомагане”. Секретарят на Общината инж. Тихомир Иванов беше на срещата в с.Бойковец.
Два часа преди срещите кметът имаше приемна за гражданите, на която можеха да поставят свои въпроси, питания или да сигнализират за нередности в селото.
И на двете срещи кметът запозна присъстващите с бюджета на общината за 2010 година и очакванията за следващата година. За бюджет’2011 ще се проведат отново такива срещи през м.декември, на които хората ще бъдат запознати подробно какво се предвижда като разход за всяко село поотделно.
Въпросите, които се поставиха на срещите, бяха предимно от битов характер – липса на улично осветление, състоянието на водопроводната мрежа, опазването на селскостопанската реколта, отпускане на индивидуални помощи. Особено болезнен проблем и за двете села е състоянието на водопроводната мрежа. Изграждана е преди много години, от там и честите аварии и неритмично подаване на вода и не еднаквото налягане за различните места на селата.
На всички въпроси беше отговорено веднага, а за допуснатите нередности по отделни случаи бяха дадени съответните разпореждания за решаването им още на самата среща.
На ветераните от войната бяха връчени медали „65 години от победата над хитлерофашизма”. В Рибарица медалът беше получен от наследник на ветерана.
Следващите срещи са в с. Лъга на 04.10.2010 г. – 18:30 ч.,  с. Брусен на 06.10.2010 г. – 14:00 ч., с. Малки Искър на 07.10.2010 г. – 17:00 ч., в с. Ямна на 08.10.2010 г. – 14:30 ч. и в с.Лопян също на 08.10.2010 г., но от 19:00 часа.
И отново два часа преди всяка среща ще има приемна на кмета на Общината инж. Богомил Георгиев.