Всеки от нас се е наковавал с домашнярка поне веднъж до безпаметност. Когато свърши тя обаче на помощ идва най-близката до нейните вкусови качества. Попитахме те коя от следните се доближава най-много до автентичния вкус на татковата и отговорите не закъсняха:

Пещера

Според националното гласуване, проведено под зоркия поглед на секретарката на Men.bg любимата ракия на всеки трети български мъж (като изключим домашната) е Пещерска гроздова, следвана по петите от Пещерска сливова.

Бургас 63

Втората най-предпочитана ракия на територията на страната е Черноморското злато на страната. 30 на сто от читателите ни, ценители на изконното българско питие предпочитат да се правят щастливи именно с Бургас 63.

Сливенска перла

От града на седемте войводи е третата най-утоляваща жаждата ракия на родния пияч, според проучването ни. 11,2% от българите, взели участие в него са категорични, че Сливенската перла не случайно е кръстена така.

Троянска Сливова

Троянската Сливова е четвъртата по ред сред най-уважаваните от нашенеца шльокавици. Всеки десети ракиен фен споделя, че не сяда на масата без питието, дошло от града с един от най-красивите български манастири – Троянския.

Поморийска мускатова

9,5 процента от читателите ни са пуснали своя глас за другия черноморски дар – поморийската ракия. Легенди се носят за връзката между морето и ракията, но с броя на чашките и историите стават все по-абсурдни, признаваме.

Карнобатска

Грозданката от Карнобат за пореден път показва, че край Черно море наистина се приготвят (и пият) едни от най-добрите ракии в цяла България. 5,6% от гласувалите на анкетата признават, че това е ракията с главно „Р“ за тях. Наздраве!