На 7 октомври т.г. от 17:00 часа се проведе поредната среща на кмета със жителите от селата. Тази беше в салона на читалището на с. Малки Искър, която премина условно казано в две части – приемна на кмета с отделни хора и общата среща с жителите на селото.
Общо 8 човека участваха в приемната, като въпросите им се решаваха веднага и хората останаха видимо доволни.
Веднага след приемната кметът инж. Богомил Георгиев откри общата среща и представи придружаващите го лица от екипа: заместник-кмета Росица Христова, секретарят на Общината Тихомир Иванов, двама директори на дирекции в Общинската администрация и ръководителите или техни представители на РПУ, ВиК, Енергото, Домашен и социален патронаж, Социални грижи.
След представянето им, те направиха кратки експозета върху дейността си и с въпросите, които решават за хората от селото.
Оказва се, че Малки Искър е с най-много безработни хора от Общината, поради което един от основните въпроси, около които се дискутираше на тази среща е какво прави общинското ръководство за увеличаване на заетостта сред населението.
Другият голям въпрос е този за снабдяването на населението с дърва и множеството кражби от личните гори и от градините на хората.
Водоснабдяването се оказа, че не е в плачевно състояние и въпреки много старата водна канализация, селото се снабдява редовно и с добра вода за пиене.
Тук училището не беше подложено на критика, а напротив се подчерта, че с отпускането на училищен автобус за децата от Беляновец се подобрява посещаемостта им за учебните занятия.
Наболели въпроси има в ромската махала: пътят до нея е почти непроходим; има поставено вече улично осветление, но това по домовете може да доведе до пожари в бъдеще време, защото ток се подава от къща на къща с нерегламентирани проводници.
Не търпи отлагане и ремонта на друга улица, успоредна на основната, почти в центъра на селото,  която е напълно разбита.
Въпросите, върху които акцентира кметът при изказването си, са в следните няколко направления:
• Общината работи върху няколко проекта, които имат пряко отношение и към проблемите на хората от с.- Малки Искър. Една от тях е програмата „Подкрепа за достоен живот”, която ще започне да се изпълнява от началото на следващия месец.
• Намерението на Общината е Обществената трапезария да просъществува по-дълго време, като парите за храната да се осигуряват последователно през 3 месеца от държавата и от общината. Сега се проучва въпроса за увеличаване броя на хранещите се извън лимита от 81 човека, за които ще се плати от общински пари.
• С общински пари ще се увеличи и броя на картите за пътуване на възрастните хора от Малки Искър до Етрополе и обратно, които карти ще бъдат персонални.
• С поемането на асфалтирането на улици в Етрополе от „Елаците” МЕД ще могат да се пренасочват общински средства за улици по селата.
• За пресичане на кражбите и за опазване имуществото, спокойствието и живота на хората се проектира създаването на Общинска полиция, която няма да отнема функциите на РПУ, а ще работят съвместно.
• Планира се и поетапното подменяне на цялостната водопроводна мрежа на Общината.
На въпросите и проблемите, които не получиха отговор и разрешение на самата среща, хората ще получат писмен отговор и ще продължи работата и в бъдеще.
Накрая кметът инж. Богомил Георгиев връчи на трима останали живи участници във войните медал „65 години от победата над хитлерофашизма”.