В края на 2007 година ESET NOD32 Antivirus получи престижната награда "Най-добър антивирусен продукт на 2007" от независимата тестваща организация AV-Comparatives.

Повече от 17 антивирусни софтуерни продукта са тествани през годината в различни категории като скорост на сканиране, засичане на полиморфни вируси и отразени фалшиви тревоги.

Благодарение на общото си представяне ESET NOD32 Antivirus за втора поредна година получава признанието.

За да получи наградата "Най-добър антивирусен продукт" софтуерната система трябва да показва високи резултати при засичане (включително на полиморфни вируси), добро представяне в проактивния подход на засичане, минимален брой фалшиви тревоги, бързина на сканиране, минимално влияние върху системните ресурси, както и да не блокира или забавя машината, на която е инсталиран.

ESET NOD32 Antivirus е водещ в категориите, благодарение на ThreatSense технологията и напредналите евристики, на които е базиран енджина й.

За разлика от традиционните решения, ESET NOD32 Antivirus декодира и анализира файловете в реално време, като позволява на зловредния код да се изпълни в обезопасена виртуална среда и по този начин разграничава чистите файлове сред най-сложните и добре прикрити заплахи.

От компанията напомнят, че званието Антивирусен Продкут за 2006 г. принадлежи също на ESET NOD32 Antivirus.

От месец ноември 2007-ма година потребителите вече се възползват от преимуществата на новата версия на ESET NOD32 Antivirus и от интелигентната защита, която предоставя интегрираната система ESET Smart Security - иновационно решение, което тясно интегрира защита от вируси, спам, шпионски и рекламен софтуер с вграден firewall.