Срещата на лекарите от болницата с граждани се провали. Тя бе насрочена за днес от 14 часа в малкия салон на читалище “Христо Ботев”. Всички лекари от болницата и някои от доболничната помощ пристигнаха минути преди определения час. Представители на гражданското общество обаче нямаше. Единствено общинският съветник от ПП “Атака” Цеца Христова уважи срещата, организирана от ръководството на болницата.
Управителят на МБАЛ определи ситуацията като унизителна за лекарското съсловие от Ботевград. Той бе категоричен, че това е последното събиране на местните лекари по проблемите на здравната система. Той каза, че повече няма да дава информация за местните медии, защото обществеността не се интересува какво се случва в болницата и в сферата на здравеопазването.
“Не мога нищо хубаво да кажа за това общество, което е безразлично към собствената си здравословна съдба. Здравеопзването е затънало, а хората нехаят”, заяви д-р Филип Филев. Той благодари на колегите си, които дойдоха на срещата и бяха готови да отговарят на въпроси.