Управителят на ботевградската болница д-р Филип Филев участва в срещата с представители на местния бизнес, организирана от кмета на общината. В хода на дискусията той призова бизнеса да подпомага лечебното заведение, като осигурява средства за ремонти и медицинска апаратура. „В целия свят съществува практика да се дотира медицината чрез благотворителни дейност. Освен това фирмите могат да сключат договор с болницата за профилактични прегледи на работниците и служителите им. Така постъпилите средства ще отиват за пациентите на ботевградската болница”, каза д-р Филев. Той съобщи, че преди време е водил разговори с ръководството на ЕПИК за подписване на такъв договор, но без резултат. Впоследствие разбрал, че работодателят е предпочел да сключи договор с медицински център.
Защо е отхвърлена офертата на болницата, така и не стана ясно, тъй като на срещата нямаше представител на най-големия работодател в нашия регион.
Представители на други фирми казаха, че за първи път чуват за готовността на болницата да извършва профилактични прегледи на работници и служители. Иначе щели веднага да подпишат договор с нея.