В община Кочериново се извършва полицейска операция за събиране на информация за злоупотреби със средства от фондовете на ЕС.

Това съобщиха от полицията в Кюстендил.

Акцията е под надзора на Районната прокуратура в Дупница и е насочена също към начините за възлагане на обществени поръчки.

В общинската администрация е ограничен достъпът на граждани, обслужват се само имащите нужда от спешни услуги.

Очакванията на служителите, извършващи проверката, са в понеделник работният ритъм на общинската администрация да бъде възстановен, се посочва в съобщението.

Проверяващите са влезли и в дома на кмета на общината инж. Костадин Катин.

На този етап не се дава никаква информация по случая, изземат се документация. Акцията е насочена към събиране на данни, свързани със злоупотреби с пари от еврофондове. Изясняват се и начините за възлагане на обществени поръчки.

Лично директорът на ОД на МВР-Кюстендил комисар Кирил Джоглев ръководи акцията в община Кочериново, представител на Окръжна прокуратура е Елка Шопова.

Входът на общината се охранява от двама полицаи, които не пускан никого вътре.

Полицейска патрулка има и пред дома на кмета инж. Костадин Катин. В 13.30 той излезе от дома си. "Не знам какво става", каза кметът Катин, след което потегли в неизвестна посока с автомобила си "Ауди".

От дома му не е изнасяно нищо, според охраняващите там полицаи, информира БГНЕС. Най-малко три полицейски патрулки и криминалистична лаборатория има пред община Кочериново.