Вчера по търговската улица на столицата – булевард “Витоша” мина парадът на около 50 блондинки,
Основното условие за участие в шествието бе всяка да носи по нещо розово. Резултатът – цикламени наметала, ботуши, панделки, потничета и червила, които превърнаха известната търговска улица в истинска атракция за насядалите по заведенията наоколо мъже.
Сред русите дами бе и носителката на титлата "Мисис Вселена" за 2008 г. Марика Гедерте.

Парадът е финалният етап на Международния конгрес на блондинките, който започна в София вчера. Олга Ускова, която е член на Международната асоциация на блондинките, обясни, че   посланието на изявата е: "Да бъдем добри, да бъдем щастливи, да бъдем розови, да можем да успеем в този живот. Да направим нашата красива България по-розова и щастлива. Защото розовото носи послание – вземи си розови очила и света ще стане по-весел".

Тя заяви също, че по време на конгреса е било взето решение да се изпрати декларация до правителствата на всички държави, които са членки на асоциацията. В документа е предвидено да пише: "Мъже, забележете колко красиви жени има до вас! Жени, забележете колко са красиви мъжете до вас! Нека направим този свят по-истински и по-реален! Нека да обичаме!".

Парадът бе предвождан от младежкия духовия оркестър и мажоретния състав на Ботевград.
Парадът започна от съдебната палата и свърши пред лятното кино пред НДК.