Церемонията по връчване на наградите ще се състои навръх  Богоявление в Националния дворец на културата. Покана да пристава на събитието получи Веселка Маринова – председател на местната структура на Асоциацията на жените, страдащи от онкологични заболявания. По предварителна информация Националната организация ще бъде отличена с приза “Благодеятел на 2007 г.”  Награди ще бъдат присъдени още на стопански организации, читалища, библиотеки, както и на отделни личности.  

Националният конкурс “Благодеятел на годината” се организира за четвърти пореден път. Той цели популяризиране на добрите дела и изграждане на нови идеали и модели за поведение в обществото. За целта фондация “Благодеятел” организира национална кампания за издирване и популяризиране на добротворчеството.
По традиция на церемонията присъстват политици, общественици, представители на стопански и нестопански организации, читалища, научни институти и отделни граждани.

Мащабната информационна кампания предизвика голям обществен интерес и през изминалата 2007 година бяха получени рекорден брой номинации –205.