Днес, 25 октомври 2010 г., в деня, в който празнува 132 години от основаването си,  Българският червен кръст дари на официална церемония в своята централа линейка на болницата в град Етрополе. Дарението бе извършено от  Христо Григоров, председател на БЧК и в присъствието на областния управител на Софийска област  Красимир Живков, депутата Емил Димитров, кмета на Етрополе  Богомил Георгиев и заместник-кмета Росица Христова, управителя на МБАЛ „Проф. д-р Александър Герчев”, Етрополе д-р Канзов, директора на РЦЗ д-р Пеев.
Линейката е високопроходима, а община Етрополе е планинска и се нуждае точно от такъв автомобил – заяви Красимир Живков.
Той поздрави БЧК с празника и пожела на служителите и доброволците в организацията да продължат своето благородно и най-високохуманно дело в името на нуждаещите се. Красимир Живков връчи поздравителен адрес от името на Областната администрация и почетен плакет на областта на председателя Христо Григоров, който обеща плакетът да бъде поставен в музея на БЧК.
Д-р Георги Канзов благодари  за линейката и отбеляза, че тя ще е особено ценна в идващите зимни месеци.