Програмата “Старт в кариерата” предизвика голяма интерес сред младите висшисти до 29 години без трудов стаж по специалността, която са завършили. За едно обявено място в Ботевград са кандидатствали по 4-5 човека, научи наш репортер. Всеки от номинираните кандидати се е явил на интервю, което е проведено по график от работодателите.

По програмата “Старт в кариерата” работа са започнали общо шестима млади висшисти от община Ботевград. Яна Иванова е одобреният кандидат за младши експорт в Дирекция “Бюро по труда – Ботевград”. Тя е от Литаково и е завършила специалността “Бизнес администрация”.
“Радвам се, че съм сред одобрените кандидати по програмата “Старт в кариерата”, защото чрез нея ще мога да придобия опит и трудов стаж по специалността, която съм завършила”, каза Яна Иванова пред наш репортер.
Като младши специалист в Дирекция “Социално подпомагане” - Ботевград е назначена Красимира Вериславова. Цанка Шахова е започнала работа като младши експерт в отдел “Местни данъци и такси” на община Ботевград.
Кандидатурите на трима ботевградчани са одобрени за работа в две министерства. Даниел Иванов вече работи в отдел “Азия, Австралия и Океания” на Министерството на външните работи. В Дирекция “Двустранни консулски отношения” на същото министерство е назначена на работа Генка Божинова.
Валентина Георгиева е започнала работа в Дирекция “Енергийна ефективност и опазване на околната среда” на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.
По програма “Старт в кариерата” работни места бяха обявени и в общините Етрополе и Правец. Одобрените кандидати за свободните позиции са: Цветомира Велчева - младши експерт в Дирекция “Общинска собственост, икономическо развитие, хуманитарна дейност, проекти и програми” – община Етрополе, и Мая Манчева – младши експерт в Дирекция “Обща администрация, канцелария и административно обслужване" - община Правец.

На снимката: Яна Иванова - младши експерт в Дирекция "Бюро по труда" - Ботевград.