Истински сняг ще завали чак след 20 ноември, прогнозира Петър Янков, управител на синоптичната фирма TV-MET. Дотогава обаче ни чакат по топли и слънчеви дни.

Още утре и в неделя облаците ще си отидат, а живакът ще скочи до 15 градуса. В планините, дори по високите върхове, също рязко ще се затопли. Причината е област на високо атмосферно налягане в комбинация с пренос на топли въздушни маси от югозапад.

През ноември се очакват температури с 1-2 градуса над нормата, което значи минимални 7-8, максимални 12-17 градуса. Валежите ще са между 40 и 70 л/кв. метър.

Първите 4-5 дни на новия месец живакът ще се движи между 15 и 20 градуса, а на места ще стигне дори до 23. Сутрин в ниските места, по долините на реките, водоемите, по Черноморието ще бъде мъгливо и облачно, рядко с краткотраен дъжд.

Между 6 и 9 ноември се очаква увеличение на облачността, но без съществени валежи. Максималните температури ще са между 12 и 17 градуса.

Следват още три-четири слънчеви дни и още по-топло време.

Около 15 ноември ще завали дъжд, незначителен сняг ще падне по планините. През втората половина ще се установи продължително облачно, хладно и мъгливо време. Слънчевите дни ще са изключение.

По-чести ще са валежите от дъжд, а първият сериозен сняг може да натрупа чак след 20-и.