За изминалото едно денонощие на територията на страната са станали 22 тежки катастрофи.

Двамадуши са загинали.

22 са ранени, от които един е с опасност за живота.

Само при катастрофите от последното денонощие две деца са пострадали.

Петгодишно дете е било ранено при катастрофа снощи в Пловдив. Пътният инцидент е станал около 18 часа на кръстовището на булевардите „Цариградско шосе" и „Освобождение".

Шофьор е бил 41-годишен мъж с отнето със съдебна заповед шофьорска книжка. Той е карал лек автомобил "Опел" и е навлязъл в кръстовището при червен сигнал, отнел предимството и блъснал лек автомобил „Шкода".

Още едно дете пострада при пътен инцидент вчера в Раковски. Около 17.30 часа на ул."Михаил Добромиров" лек автомобил „Фолксваген Пасат", управляван от 43-годишен мъж от Пловдив, при движение с несъобразена скорост блъснал с лявото огледало момченцето, което пресичало пътното платно.
Тестът с дрегер е показал наличие на 0.25 промила алкохол в кръвта на водача.

След инцидента шестгодишният веднага е откаран детето в „Спешна медицинска помощ" в Раковски. Момченцето с охлузни рани по главата е било прегледано и в болница в Пловдив, след което е било изписано за домашно лечение.

664са вече загиналите българи по пътищата на страната от началото на годината, припомнят от МВР. 5444 са тежките катастрофи, при които 6682 са ранените.