На втори януари в Ботевград официално отвори врати заведение от веригата за бързо хранене Fornetti. То се намира между Бизнес центъра и банка ДСК на мястото на старото кафене "Изяж ме", като помещението е изцяло ремонтирано, с фирмените цветове на марката Fornetti.

Заведението разполага с общо 15 продукта, измежду които са сладки, соленки и три вида пица. Уникалното в случая е, че всички те се изпичат на място пред очите на купувачите. Всички изделия са пресни, тъй като фирмена политика на Fornetti е останалите продукти в края на деня задължително да се изхвърлят. За отбелязване е факта, че работното време  на новата придобивка на ботевградчани е всеки ден без почивка между 7:30 и 21:30!

botevgrad.com се свърза с мениджъра на обекта Влади Василев, който от 4 години живее извън Ботевград, но се завръща в региона, привлечен от възможността да развива веригата Fornetti. Той бе така любезен да отговори на нашите въпроси:

Разкажете ни нещо повече за веригата Fornetti?

Фирма "Fornetti" е основана в Унгария през 1997 година и до момента има над 6500 обекта в цяла Европа. Само за 6 месеца от навлизането на веригата в България, тук има вече над 300 обекта изградени от партньори на Fornetti на франчайзингов принцип. Понастоящем Fornetti развиват дейността в почти цяла Европа: Полша, Словакия, Чехия, Румъния, Сърбия, Германия, Ирландия, Англия, Швейцария, Австрия, Швеция, Хърватия, Украйна, Холандия, Гърция, Испания, Кипър, а дори и извън Европа, напр. в Кувейт.

Как решихте да се занимавате с подобно нещо?

В Ботевград няма алтернативно заведение за хранене. Продуктите са много качествени и на много приемливи цени. Фурните са пред хората и те могат да гледат как се приготвят нещата, което е предпоставка да се превърнат в любимо лакомство на ботевградчани.

На какво основно държи веригата Форнетти?

Бързо и качествено обслужване, високо качество на продукта и не на последно място - безкомпромисно отношение към чистотата и хигиената.