Екипът, който отговаря за подготовката за последния полет на совалката "Discovery" е решил да отложил с още 24 часа излитането й.

Така ще се даде необходимото време на инженерите да оправят два малки проблема в електрониката на космическия апарат. Проблемите са били локализирани в главния компютър на двигателя и изскочили буквално часове преди старта на совалката, който бе насрочен за днес, след като преди два дена се оказа, че има теч на хелий.

За сега стартът е отложен за четвъртък в 22:39 часа българско време. Според Майк Мос, който е ръководител на екипа, проблемът е в прекъсвач в кокпита.

Той е и отговорен за забавянето, тъй като проблемът можел да бъде решен и по-бързо, но никой не искал да има проблеми при последния полет на "Discovery".  Мос наредил на инженерите да работят на спокойствие, докато отстранят проблема. Така няма да се предизвиква паника и ненужно зареждане на резервоарите.

Наземният екип отговарящ за совалката ще се срещнат отново час преди полета, за да преценят дали има някакви други проблеми или совалката може да излети за последно.

Това ще бъде 39-ата и последна мисия на "Discovery". Планира се тя да продължи 11 дни. Първият полет на совалката е през далчената 1984 г. Догодина NASA планира още един или два полета, преди да "пенсионира" трите действащи совалки.