Той е собственост на Йорданка и Красимир Кръстеви, чиято фирма се занимава с обучение на шофьори в Ботевград вече 13 години. Досега през школата са минали  хиляди кандидати за шофьори. Само през 2007-ма успешно завършилите курса са над 600 души. Освен в Ботевград фирма “Даникар” има и филиал във Враца.
Сградата на учебния център се намира в квартал “Изток”. Тя е разположена на 200 квадратни метра и разполага с модерно оборудвани кабинети и офиси. Автор на архитектурния проект е Иво Тренчев.
Теренът около сградата предстои да бъде обособен като учебен полигон, имаме готовност нашата база да бъде предоставена на училищата в Ботевград, за да се провеждат тук часове по безопасност на движението или други инициативи – сподели Йорданка Лалчева-Кръстева.
Лентата прерязаха народният представител Стефан Софиянски и кметът на общината Георги Георгиев.  
Йорданка Лалчева е общински съветник в Ботевград от партията на Софиянски  Съюз на свободните демократи. Денят за откриването на центъра не е избран случайно – днес се навършват 160 години от рождението на патрона на нашия град Христо Ботев, християните празнуват един от големите празници – Богоявление, а Йорданка има имен ден!