В ОУ “Н.Й.Вапцаров” се състоя официалната церемония по награждаването на отличниците в състезанието от националната кампания “Бъди грамотен”. Наградите, осигурени от М-Тел, връчиха Кристияна Стойнева , представител на образователния портал Академика БГ, и Петя Кочкова, директор на учебното заведение.
Общият брой на отличените ученици от пети, шести и седми клас е 35. 13 от тях не са допуснали нито една грешка на теста. Това са: Мариела Любчева, Димана Маевска, Памела Семкова, Линда Божилова, Христелина Захариева, Васил Сираков, Кристина Тодорова, Марина Кръстева, Михаела Томова, Васил Стефанов, Галена Тодорова, Йоана Анастасова и Радислава Иванова.
“Нашите наблюдения са, че учениците в страната се представят по-добре на теста от учениците в столицата”, каза Кристияна Стойнева. Тя благодари на всички участници в състезанието. От своя страна учениците изразиха готовност да участват и в следващи инициативи на Академика БГ.
Припомняме, че състезанието от националната кампания “Бъди грамотен” се проведе на 15 ноември. В него се включиха 169 ученици от пети, шести и седми клас на ОУ “Н.Й.Вапцаров”.
Кампанията се организира от образователния портал Академика БГ, а основен партньор е М-Тел.