За тази година реализираната икономия на бюджетни средства за образование е в размер на 142 830 лева. На днешната сесия на ОбС се взе решение с парите да бъдат разплатени поетите ангажименти на община Ботевград по сключени договори за ремонтни дейности на училища и детски градини на територията на общината: доставка и монтаж на циркулационни помпи на ОУ “Св.св. Кирил и Методий” – Ботевград – 3520.01 лв.; подмяна на газов котел и горелка в ОДЗ “Зора” в с. Новачене – 8494.20 лв.; извършване на ремонтни дейности в сградата на ЦДГ “Слънце” – 6524.51 лв.; извършване на ремонтни дейности в сградата на ОДЗ “Здравец” в с. Трудовец – 23 059.71 лв.; ремонт на отоплителната инсталация и изграждане на газова инсталация на ОДЗ “Здравец” – с. Трудовец – 9249.40 лв.; ремонт и подмяна на дограма на ОУ “Н.Й.Вапцаров” – 46 785.96 лв.; подмяна на площадкова канализация в южния двор на ОУ “Св.св.Кирил и Методий” – Ботевград – 18 895.66 лв.; ремонт и подмяна на дограма в детска ясла “Здравец”, Ботевград – 24 009.93 лв.; извършване на ремонти дейности в сградата на ОУ “Св.Св.Кирил и Методий”, Ботевград – 2300.62 лв.

Преди процедурата за гласуване на тази точка от дневния ред, съветникът Петя Кочкова каза: “В закона пише, че резервът се разходва за нерегулярни разходи на учебните заведения, като бедствия, аварии и други извънредни обстоятелства в рамките на годната. Затова първостепенният разпоредител трябва да пази тези пари. Ако към 15 ноември не възникнало бедствие или авария, той ги дава на всяко училище и там директорът трябва да си възложи обществени поръчки за ремонтни дейности.
Хубаво е все пак, че не сте изразходвали целия резерв за издръжка на общинска собственост и част от него ще отиде за училищата.”.