Сексапилната българска режисьорка Мишел Бонев (Драгомира Бонева) разтресе политическия елит в Италия. Тамошният министър на културата ще трябва да подаде оставка, защото неправомерно й е връчил филмова награда. В скандала е замесен и премиерът Силвио Берлускони, който е упражнил натиск това да се случи.

Наградата Action for women на Съвета на Европа бе връчена през септември за филма на Бонев "Сбогом, мамо" на кинофестивала във Венеция.

Сексапилната българка, която поразително прилича на Моника Белучи, в момента е голяма звезда в Италия. Имала е кошмарно детство в България, със садистична майка и безхаберен баща, но успява да се уреди с богати любовници и покровители с много власт.

В момента е сочена за любовница на директора на италианската държавна телевизия. Отношенията й с Берлускони не са изяснени, но като се има предвид афининета му към българките, нищо чудно двамата да са имали (или още да имат) близки отношения.

Скандалът с "изфабрикуваната" награда взриви и българското министерство на културата. На връчването й във Венеция пристигна българска делегация, начело с министъра на културата Вежди Рашидов.

Проблемът, който още се нищи в българското медийно пространство е кой е платил разноските на Рашидов и компания, които са в размер на 40 000 евро.

Опозицията в Италия обвини правителството в Рим, че то е дало пари за екскурзията. Италианският културен министър категорично отрича, но медиите на Ботуша цитират българското културно министерство, откъдето им обяснили, че разходите на делегацията са били за сметка на Италия.

Разследване на в. "168 часа" разкри, че самолетът на българската делегация е нает от частна италианска компания. Мишел Бонев е платила вечерята на делегацията, но няма данни да е плащала и самото пътуване.  

Самият Вежди Рашидов потвърди в телефонен разговор в "Тази сутрин", че е бил поканен от организаторите на филмовия фестивал и че българските данъкоплатци не са платили нищо за това пътуване.