По повод празника на Ботевград бе открита газопреносната мрежа в Боженица. Лентата прерязаха кметът на Ботевград Георги Георгиев, кметът на Боженица Георги Василев и директорът на “Балкангаз 2000” АД Тихомир Николов.
Газопреносната мрежа, свързваща Боженица, е с дължина 12 км. Тя е изградена през тази година от газоразпределителното дружество. Газ е прокарана и до младежката база в селото. Мрежата до обекта е 2 км и е изградена от общинска фирма ВиК “Бебреш”.
Тържеството по повод откриването на газопреносната мрежа се състоя в центъра на Боженица. Кметът Георги Георгиев заяви пред жителите, че газифицирането на тяхното село е едно от обещанията, които е дал и е изпълнил. “Само 9 села в България са газифицирани. Те се намират в община Ботевград. Деветото е Боженица”, каза градоначалникът и допълни, че новата придобивка  ще бъде оценена не само от сегашните жители на селото, а и от хората, които в бъдеще ще си закупят имоти в едно от най-красивите населени места в общината.
Кметът на Боженица Георги Василев благодари на общинското ръководство и на ръководството на “Балкангаз 2000” за реализацията на проекта. Той каза, че днешното събитие е толкова значимо за селото, колкото неговата електрификация преди 54 години.   
 

Снимка: photosynthesis.bg