Петима мъже са задържани вчера при спецакция на служители на Териториалните звена „Борба с организираната престъпност" във Варна и Пазарджик, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Имало е получена информация за предстояща среща на 29-годишен варненец с чужденец, а целта е била закупуване на наркотици на стойност 12 000 лева на територията на Пазарджик.

В хода на проведените действия във велинградско село бил засечен лек автомобил „Фолксваген Голф", в който пътували И.Д.(44 г.) от Пазарджик и Р.Н.(42 г.) от с.Мало Конаре.

Те се срещнали с варненеца Д.Е. (29 г.) и чужденеца в дома на Д.С.(40 г.) от Бачево. Малко по-късно в района на с.Варвара четиримата са задържани.

При допълнителна проверка в управлявания от Д.Е. „Мерцедес" били открити 50 грама кокаин и 30 грама амфетамин. От фолксвагена са иззети везна, 4 грама амфетамин и 1,4 грама кокаин. Последвало задържането на Д.С. във Велинград.

В хода на операцията са извършени претърсвания на адреси в Пазарджик, Мало Конаре и Велинград, както и на три адреса във Варна, откъдето са иззети две компютърни конфигурации.

Петимата са задържани за 24 часа. Действията по разследването продължават.