В тазгодишното издание на конкура е номинирана сградата на  научно-техническата лаборатория на фирма „Таск” в Правец. Тя бе открита на 16 октомври и в нея ще се правят научни изпитания   на уреди за анти-тероризъм.
Сградата е по проект на архитектите Александър Генчев и Иглика Люцканова, а изпълнител е ботевградската фирма  „Прайм Инженеринг МН” с управител Николай Братанов.
За първи път ботевградска строителна фирма е номинирана сред изпълнителите на сгради в престижния национален конкурс.
Национален конкурс „Сграда на годината” се организира от Градът Медиа Груп под патронажа на Министерство на регионалното развитие и благоустройството и с подкрепата на браншовите организации. Целта на конкурса е да отличи най-добрите практики в областта на архитектурата, строителството, градоустройството и инвестициите през изтеклата година в България.

Церемонията и гала вечерята по награждаване на победителите традиционно събира водещите архитекти, инвеститори, строители, представители на висшата държавна администрация, браншови и бизнес организации в България. Тази година тя ще се проведе на 16 декември в Кемпински хотел Зографски, София.

Официалната церемония по награждаването ще се излъчи на 18.12.2010 г., 16.15 ч. по БНТ1.