Тази вечер в столичната зала "Универсиада" късмет извади ботевградчанинът Марин Романски. Той си тръгна с чек за 200 лв. от Еврофутбол. На полувремето на мача Лукойл Академик - Бенетон Тревизо той се включи в надпреварата за стрелба от средно разстояние, от центъра и от наказателната линия. Това стана след като неговия номер на билета бе изтеглен сред други няколко щастливци.
Треньорът Романски бе точен от линията за наказателни удари и спечели чек за 200 лв. Той се пробва и от центъра, но не успя и не взе 10 хил. лева. Парите отидоха обаче при дург щастливец, който уцели оттам – Борислав Василев. Нашенецът бе поздравен от ботевградската публика, която изгледа мача за Купа Улеб. Лукойл Академик загуби от Бенетон Тревизо с 90-93 (16-25, 23-20, 30-20,21-28).
За Лукойл Академик най-резултатен бе Уили Дийн с 28 т., а за гостите Лайънъл Чалмърс с 30. Следващата седмица Лукойл Академик гостува на БК Киев. Победа ще класира тима напред в турнира, но дори и при загуба ще има нов шанс, при домакинството на По Ортез след две седмици в София.