П.С. са инициалите на мъжа, който бил прострелян, докато крадял в дома на ботевградчанин. Лицето е регистриран за кражби и грабежи, осъждано е многократно, събощава официално пресцентърът на МВР.

Сигналът за инцидента бил подаден тази нощ, минути след 02.00 ч. ботевградчанин съобщил, че докато спял чул подозрителен шум от мазето. Слязъл да провери какво става и видял силует на мъж, който тършувал в едно от помещенията. Собственикът се върнал, взел законно притежавания си пистолет, но когато отново слязъл, крадецът го пресрещнал и замахнал с брадва, но уцелил стената. Последвала бърза реакция на собственика, който произвел два изстрела, но престъпникът успял да избяга.
Полицаи започнали веднага работа по случая, когато на телефон 112 жена съобщила за ранен младеж на ул. “Мадара”. Пристигналите полицейски служители установили, че това е старият им познайник П.С. /27 г./, регистриран за кражби и грабежи, осъждан многократно. Полицейският екип транспортирал ранения в ботевградската болница, а в  хода на разследването се установило, че именно пострадалият е проникнал в чуждия дом. При огледа на къщата, която П.С. опитал да претараши, е открит сак, натъпкан с вещи и туба с ракия, приготвени за изнасяне.
П.С. е транспортиран в софийската окръжна болница с разкъсан черен дроб, където е опериран. По информация на лекарския екип не съществува опасност за живота му.
По случая в РУП-Ботевград се води досъдебно производство.