За какво си харчат парите супербогатите хора? Пътешествия, коли, дрехи и забавления. Но най-вече - за луксозни имоти. Ако си мултимилионер, отегчен от пазаруване и околосветски пътешествия, лесно ще успееш да поизточиш банковата си сметка, като си купиш 1-2 лъскави апартамента из световните столици. За 1 млн. долара обаче може да се купи само малко жилище, и то не в центъра на Париж или Лондон например. В България все още може да се вземе нов дом изгодно, въпреки че жилища за няколко милиона вече не са екзотика. Все пак става въпрос предимно за къщи и много рядко - за апартаменти.
 Ако днес искате да си купите апартамент за $1 милион долара в София, ще видите голям зор. Толкова скъпи самостоятелни жилища в блок почти не се намират. Все пак, след упорито търсене, може и да се натъкнете на подходяща обява. В столичния квартал Бояна например се продава двустаен апартамент за $1,4 милиона. Предлагат го на шпакловка и замаска и Акт-16. Суперскъпото жилище е 87 кв. м и се състои от кухненски бокс с трапезария и дневна, спалня, баня с тоалетна и мазе. Апартамент до Южния парк се предлага за малко под милион долара. Жилището е напълно обзаведено. Голямо е 320 кв. м, разпределени в хол, дневна с трапезария, кухненски бокс, четири спални, баня, тоалетна и два балкона. Всичко това е ваше срещу скромните $971,763.
 Ако си бръкнете малко по-дълбоко в джоба обаче, може да си вземете гигантски апартамент на първа линия в Китен.
 $1,6 милиона, 497 кв. м,
 
пет спални, седем бани, бокс и огромна тераса
 
  - почти 200 кв. м. По-евтино - $862 628, ще ви излезе апартамент в луксозен комплекс край бургаското с. Лозенец, решен в типичен средиземноморски стил. Луксозното жилище върви в комплект с тенис кортове, СПА и фитнес център, фризьорски салон, детска градина, химическо чистене, лекарски кабинет и други удобства - само за ползване, естествено. Срещу парите си ще получите 300 кв. м, 3 спални, 2 бани, 2 тераси, хол, трапезария и кухненски бокс. Апартаментът е напълно завършен, обзаведен с климатици и осветителни тела. Пак на морето, но този път в Бяла, Варненско, може да се сдобиете с 200 кв. м за $719 429. Апартаментът се състои от дневна с трапезария и кухненски бокс, една самостоятелна спалня, две бани с тоалетни и една просторна тераса пред целия апартамент със специален покрив, който предпазва от вредните UV лъчи, осигуряващ здравословен тен. Жилището е с изцяло южно изложение. Вградената кухня е с всички необходими електроуреди, сложени са и климатици, секции и гардероби. Мека мебел и спалня клиентите могат да изберат от каталог. Апартаментът върви с гараж, а в затворения комплекс има и басейни. Къщи за милионери у нас се намират по-лесно. Веднага можете да се сдобиете с имот в центъра на София за $2,5 милиона. Къщата е на три етажа. На първия и втория са разположени два самостоятелни огледални апартамента по 112 кв. м, състоящи се от хол, две спални, кухня и баня с тоалетна. На третия етаж пък има ателие с малки скосявания и самостоятелни санитарни възли, тераса и климатик. Доста по-евтино, $1,5 милиона, излиза луксозна къща в Драгалевци. Палатът е на 3 етажа, с фитнес, сауна, винарна, гараж за два автомобила с топла връзка и котелно, оборудвано с генератор за ток и система за отопление на газ, нафта и ток. На първия има просторна дневна на няколко нива, кухня с голяма слънчева трапезария и санитарен възел. На горните нива са разположени четири спални с тераси и четири бани, едната от които е с джакузи. Настилките са теракота и паркет от африканско дърво. Къщата е напълно обзаведена с поръчкови мебели. TV техника има във всяко помещение, а дворът е с басейн и барбекю. В съседна Бояна пък можете да си вземете пак триетажна къща, но за още по-малко пари - $1,2 милиона. На партера й има дневна с кухненски бокс, баня и две складови помещения. Първият етаж се заема от дневна с трапезария и кухня, зимна градина и тоалетна. На втория са разположени две спални, гардеробно помещение и баня с душ-кабина. В Бистрица пък се предлага уникална еднофамилна къща в американски стил. С просторна дневна, столова, кухня, четири спални, баня с вана, баня с душ, две тоалетни, фитнес, сауна и огромен двор само за $1,1 милиона.
 По морето също не липсват обяви за милионери. Луксозна къща в Златни пясъци може да се купи за $2,2 милиона. Палатът е на 3 етажа и само на 500 м от плажа. На първия са разположени хол с камина и трапезария и сервизни помещения. На втория етаж има родителска спалня със самостоятелна баня с вана, тоалетна, две детски спални с общ санитарен възел, 2 тераси с морска панорама. На последното ниво има студио с баня и тоалетна и голям балкон. Къщата се продава
 
напълно обзаведена и има гараж за две коли
 
 Отново на Черноморието, но този път в Свети Влас, има къщи и по $3 милиона. Срещу тази сериозна сума получавате три етажа и девет спални. Цялото първо ниво е обзаведено с дизайнерски мебели от Индия, Индонезия и Италия. Настилките са от естествен камък и тиково дърво. Към втория етаж води широка стълба от масивно дърво с парапети от ковано желязо. Там има три спални, две от които са с великолепна гледка към залива. Една от тях е т.нар. master bedroom - с дрешник и просторна баня. На третия, подпокривен етаж, има пет спални, три от които са с гледка към залива.