Незаконна бензиностанция с три тона гориво бе разкрита от служители на „Икономическа полиция” в Ботевград. В акцията днес се включиха и представители  на НАП.

Полицаите от РУП-Ботевград предприели проверка на информацията за нелегално действащия обект по сигнал, получен преди около две седмици. В сътрудничество с представителите на НАП, днес икономически полицаи от ОДМВР-София, местното Районно управление и данъчните извършиха съвместна проверка на място на въпросната бензиностанция, която се намира в района на стадиона.
Проверяващите установили, че бензиностанцията е напълно нелегална – липсват документи за произход и касов апарат. Установена е  наличността на дизеловото гориво - около 3 тона. Въпреки табелката с цена от 1.80 лв. за литър, клиентите купували нафтата на 2.15 лв. Бензиностанцията била стопанисвана от едноличен търговец – С.Г. /52 г./ от Ботевград..
Обектът е запечатан от органите на НАП и се охранява от полицията. Започната е административна процедура от компетентността на данъчните служби.