Полските пътища в общината ще бъдат отдадени под наем на годишна наемна цена 7 лв./дка. Решението бе взето на редовното заседание на ОбС, което се проведе днес. Очакваните приходи от наем на полски пътища са около 35 000 лева. По време на обсъждането на тази точка от дневния ред стана ясно, че много от полските пътища са превърнати в обработваеми площи от страна на земеделските кооперации, което означава, че именно те ще трябва да плащат наем на общината.
Според най-възрастния съветник Цано Георгиев, предложението на общината е закъсняло. “Действително много от кооперациите засаждат и върху полските пътища. Те реализират печалби, а не дават рента на членовете си. Редно е поне да плащат наем на общината”, каза той.
В заключение кметът увери общинските съветници, че общината няма да отдава под наем полски пътища, ако се накърнят интересите на отделни граждани. 

На днешното заседание съветниците гласуваха маломерни имоти до 10 декара да бъдат отдавани под наем без търг и конкурс, съгласно Закона за собствеността и позване на земеделската земя.