Кулминацията на тържествата по повод 25 години от създаването на ЦДГ “Индира Ганди” се състоя на 16 декември в залата на читалище “Заря”. Децата от всички групи и техните учителки, както и бивши възпитаници на детската градина подготвиха вълнуващ музикален спектакъл. Всяка група представи по две танцови композиции. Отделно групите по народни танци и народно пеене показаха фолклорен блок, който изправи публиката на крака.
Официални гости на тържестовто бяха посланикът на Индия Н. Пр. Дивябх Манчанда, областният управител Красимир Живков и заместникът му Росица Иванова, главният секретар на Областна администрация Мая Цанова, както и цялото ръководство на община Правец. В края на спектакъла Красимир Живков благодари на преподавателския екип и на директорката Елена Вълканова за 25-годишния всеотдаен труд в името на децата. Той връчи на Елена Вълканова почетен знак на Софийска област. Почетен знак на Община Правец връчи и кметът Никола Нитов, който също поздрави с юбилея над 100-те малчугани, участници в празника.
В дните преди големия концерт вълнуваща среща беляза началото на тържествата по повод 25-годишния юбилей. След толкова години в сградата на детската градина отново се събраха част от строителите й. Гост бе и областният управител на Софийска област Красимир Живков.
Присъстващите бяха топло поздравени от директорката Елена Вълканова, която подчерта, че без приноса на всеки един от тях, детската градина не би била същата.  Гостите изгледаха 15-минутен филм, посеветен на празника.
На 14 декември в Исторически музей – Правец се проведе тържествен педагогически съвет с участието на всички преподаватели от детската градина, както и в присъствието на кмета на общината Никола Нитов. Сред официалните гости бе вторият секретар на Индийското посолство в България Г. Р. Мина.
Друга проява в юбилейната седмица на ЦДГ “Индира Ганди” бе научно-практическа конференция, която представяше цялата педагогическа дейност на детското заведение от създаването му до сега. Конференцията се сътоя в една от залите на хотел "РИУ Правец Ризорт" и бе открита от кмета на общината Никола Нитов. Присъстваха колеги на педагогимеския екип от ЦДГ “Здравец” – Правец, Ботевград и Своге.
Представени бяха презентации за работата на детската градина в рамките на три модула, саздадени и допълвани в продължение на 25 години.