Талантливият Крис от Етрополе, който пее и пише стихове, но не вижда и има проблеми с ходенето, вчера направи първи стъпки пред президента Първанов.

Крис е едно от децата на "Българската Коледа", който няколко години вече се лекува с пари от кампанията. Вчера той демонстрира постиженията си и получи аплодисментите на президента, съпругата му и децата, които бяха дошли да украсят елхата на "Дондуков" 2.

Крис, ти се превърна в емблема на кампанията, вече си по-популярен от президента, обърна се към детето Първанов.

Държавният глава и съпругата му, които са патрони на "Българската Коледа", бяха поканили деца на кампанията да сложат по една играчка на коледното дърво, което тази година бе аранжирано в Гербовата зала. Водещ бе Ники Априлов, който е стар познат с децата и поименно ги викаше на сцената.

"Няма нищо по-силно от това да дарим надежда на децата, които са включени в кампанията “Българската Коледа”, защото те заслужават по-добър живот", каза президентът. Според него "солидарността не бива да бъде в криза" и припомни, че и ученици, и пенсионери, и "социално отговорни бизнесмени" са съпричастни към инициативата. Той пожела на децата да имат мечти и те да се сбъднат.

520 610 лв. са постъпили вчера по сметките на кампанията, отчетоха от "Дондуков" 2.